Project - Diagnosegroep

Spierziekten Vlaanderen telt zo'n 14 diagnosegroepen

Elk van hen organiseert gemiddeld zo'n 2 bijeenkomsten per jaar. Een informatieve bijeenkomst met gastspreker en een bepaald thema of eerder een 'praatcafé' waar lotgenoten onder leiding van een moderator tips en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

Diagnosegroepen

Omdat er talrijke neuromusculaire aandoeningen bestaan en omdat de symptomen sterk van elkaar kunnen verschillen, werd er besloten om via diagnosegroepen een onderverdeling te maken. Zo kunnen lotgenoten gemakkelijk contacten leggen met mensen met eenzelfde aandoening. Ontdek hier onze diagnosegroepen.

Kostenplaatje – Lotgenotenbijeenkomsten

Tijdens onze lotgenotenbijeenkomsten kunnen alle mensen met een spierziekte (ook niet-leden) in een ongedwongen en informele sfeer ervaringen en tips met elkaar uitwisselen. Op dit soort contacten merken deze mensen soms voor het eerst dat ze er niet alleen voor staan. Het is begrijpelijk dat voor sommigen de angst voor de confrontatie met lotgenoten erg diep zit, maar door deze ontmoetingen voelen zij zich gesteund en ze putten er veel energie uit. Hierdoor durven zij een volgende stap zetten en deelnemen aan andere aangepaste ontspanningsactiviteiten. Nieuwsgrierig naar het kostenplaatje? Klik dan hier.

Diagnosegroepen contact

Wie zijn onze diagnosegroep-verantwoordelijken en hoe kan je ze bereiken….