Welkom bij Spierziekten Vlaanderen vzw

Wij zijn verheugd te ontdekken dat meer en meer mensen de weg naar Spierziekten Vlaanderen vinden zodat wij in de toekomst nog meer mensen kunnen helpen. Want ik hoef je misschien niet te vertellen dat onze vereniging voor veel mensen een grote steun betekent. Het kan immers enorm deugd doen om met lotgenoten te praten. Niet alleen om tips en ervaringen uit te wisselen, maar ook gewoon om een keer te merken dat je er niet alleen voorstaat.

Verschillende soorten lidmaatschappen


Lidmaatschap - €25
  • Nieuwsbrieven en persoonlijke uitnodigingen voor onze activiteiten
  • Gratis deelname aan online activiteiten, zoals online ontmoetingsmomenten en online infosessies
  • Driemaandelijks ledentijdschrift Spierkracht
  • Ledentarief voor alle gezinsleden en jouw eventuele 'Persoonlijk assistent(e)' voor bijeenkomsten, aangepaste ontspanningsactiviteiten, lezingen en vormingen

Het lidmaatschap is geschikt voor het hele gezin, bijv. voor mensen die zelf een spierziekte hebben, of een kind of een partner met een spierziekte hebben (alle personen op hetzelfde domicilieadres). Lidmaatschap voor het gezin; geldt voor alle leden van het gezin die op hetzelfde adres wonen

Infolidmaatschap - €10
Geeft recht op:
  • Digitale nieuwsbrieven en uitnodigingen via mail
  • Deelname aan virtuele activiteiten

Het infolidmaatschap is geschikt voor professionelen


Looptijd kalenderjaar: Word je lid vóór 1 oktober, dan geldt je lidmaatschap voor het huidig kalenderjaar. Vanaf 1 oktober geldt je lidmaatschap voor het huidige en volgende kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Indien u zich niet wenst online te registreren en/of betalen dan kunt u een mail met uw gegevens versturen naar secretariaat@spierziektenvlaanderen.be. Soraya verzorgt dan uw registratie en bezorgt u daarna de gegevens om de betaling van uw lidgeld te regelen.

Dit kan verscheidene oorzaken hebben:
  • Je bent verhuisd, maar je hebt het nieuwe adres niet doorgegeven.
  • Jouw mailadres is gewijzigd, maar je hebt dit niet doorgegeven.
  • Je hebt jouw mailadres nog niet doorgegeven.
  • Soms kunnen emailberichten door een computer aangezien worden als ‘spam’ waardoor ze in jouw ‘spambox’ belanden.

Daarom vragen wij - in het geval dat dit nog niet gebeurde - om jouw mailadres en elke wijziging van adres en/of mailadres aan ons door te geven via secretariaat@spierziektenvlaanderen.be.

Controleer ook regelmatig jouw spambox, zodat je niets hoeft te missen.

Wend je tot het secretariaat om dit door te geven.

Neem contact.

4 redenen om lid te worden


1. Laat de stem van mensen met een spierziekte horen

Hoe meer leden we hebben, hoe groter onze slagkracht. Hierdoor moeten onze gesprekspartners onze argumenten aanhoren en dát zorgt er dan weer voor dat Spierziekten Vlaanderen meer kan bereiken voor iedereen met een spierziekte. Wij leggen dossiers op tafel bij overheden, RIZIV, ziekenhuizen en werken zowel op nationaal als Europees niveau samen met andere organisaties om jouw belangen te behartigen. Het is dus erg belangrijk dat we kunnen laten zien dat jullie gehoord willen worden.

2. Goed voor de portemonnee

Natuurlijk betaal je lidgeld, maar in ruil daarvoor kan je aan een sterk verlaagd tarief (en soms zelfs gratis!) deelnemen aan al onze activiteiten. Spierziekten Vlaanderen betaalt namelijk steeds een deel van de deelnamekosten voor jou.

3. Blijf op de hoogte

Als lid ontvang je onze nieuwsbrieven boordevol nuttige informatie en leuke artikels. Zo blijf je onder andere op de hoogte van de laatste medische ontwikkelingen, lees je getuigenissen van lotgenoten en kan je meegenieten van toffe reisverhalen. Zomaar in je (digitale) brievenbus.

4. Steun ons werk

Jouw lidmaatschap zorgt ervoor dat onze organisatie ook financieel haar werk kan verderzetten. Zo kunnen we niet alleen jou maar ook andere patiënten blijven ondersteunen waar nodig. Dagelijks zijn wij bezig met allerhande taken, van de organisatie van lotgenotencontacten tot advies bij aanvragen voor tegemoetkomingen en hulpmiddelen, en alles daartussen.

Magazine Spierkracht

Als lid van Spierziekten Vlaanderen ontvang je 4 keer per jaar ons magazine. Je kan dit ook online herbekijken in de ledenomgeving. Bekijk hier alvast een voorbeeld van een van onze edities. 

Preview Magazine editie maart - 2022

Kennen jullie villa Max? Meer info vind je op blz. 12.

Een gift bovenop het lidgeld? Dat kan en mag, graag zelfs!

Giften om onze werking uit te bouwen, zijn altijd meer dan welkom. Voor een gift vanaf € 40 – bovenop de lidmaatschapsbijdrage – ontvangt u een fiscaal attest. Zo krijgt u korting op uw personenbelasting. U trekt (afhankelijk van uw inkomen) tot de helft terug, en kunt dus meer geven zonder dat u zelf meer betaalt!