Projecten waarvoor wij steun zoeken

Om onze werking en onze projecten te realiseren, is uiteraard geld nodig. Wij trachten de nodige fondsen te verzamelen door zelf acties te organiseren, sponsors te zoeken en subsidieaanvragen in te dienen. Spierziekten Vlaanderen is ook erkend door het ministerie van volksgezondheid. Dankzij het begrip en de menslievendheid van velen kan Spierziekten Vlaanderen zich zo in blijven zetten voor álle mensen met een spierziekte, lid of geen lid.

Lotgenotenbijeenkomsten
Lotgenotenbijeenkomsten

Tijdens onze lotgenotenbijeenkomsten kunnen alle mensen met een spierziekte (ook niet-leden) in een ongedwongen en informele sfeer ervaringen en tips met elkaar uitwisselen. Op dit soort contacten
merken deze mensen soms voor het eerst dat ze er niet alleen voor staan.

Diagnosegroep
Diagnosegroep

Spierziekten Vlaanderen telt zo’n 14 diagnosegroepen, elk van hen organiseert informatieve bijeenkomsten met gastspreker of eerder een ‘praatcafé’ (live of online) waar lotgenoten met elkaar kunnen praten onder begeleiding van een moderator.

Quizzen met lotgenoten
Quizzen met lotgenoten

Het is begrijpelijk dat voor sommigen de angst voor de confrontatie met lotgenoten erg diep zit (vooral ook bij de jongeren), maar een gezellige quizavond kan de stap om lotgenoten te ontmoeten iets minder moeilijk maken.

Filmpje om ‘een brug te bouwen tussen lotgenoten’
Filmpje om ‘een brug te bouwen tussen lotgenoten’

Omdat ‘beelden’ meer zeggen dan een ‘geschreven artikel’ willen we een informerend filmpje maken (youtube) met o.a. een interview van een ervaringsdeskundige, korte impressies van onze activiteiten, vrijwilliger…

‘Zachte stemmen’ versterker
‘Zachte stemmen’ versterker

Help jij ons fondsen te werven om onze gastsprekers ‘letterlijk’ een duidelijke stem te geven via een geluidsinstallatie en onze leden hierdoor niets missen? Dan horen wij dat graag ;-).

Presenteren met beeld
Presenteren met beeld

Beelden maken presentaties zoveel duidelijker en aangenamer, gelukkig hebben wij hiervoor bij Spierziekten Vlaanderen een beamer ter beschikking! Maar oei, 1 beamer is wel weinig om te delen met al onze vrijwilligers. Help jij ons met de aankoop van een extra toestel?